Kireçlenme, kemiklerin ucunda makam düzlük kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması ile ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Giderek kötü azimetatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem ortamında birikmeye temellayabilir. Bu hâl vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıbayanr. 40 evetşın üstündeki bireylerde daha aşkın görülür. Başkaca dokunaklı gaile yüklenmek gibi güçlü fiziki hareketlerde bulunan insanlarda, daha aşkın rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem hastalıklarının da zemin nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kalça, sorumluluk, bel ve temelinç eklemleri etkilenir. Evetşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı tasarrufı ve kalıtım bilimi yatkınlıklar riski zaitrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Gani iyi sutaş tüketin. Ab, eklemlere dayak sağlar. Bu yüzden her zaman en azca 8 çamçak sutaş bağırsakmek gerektiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde mazot, kefir, katık gibi faik kalsiyumlu besinler de, kemik sağlığına katkı sağlar. Sebze ve sonuç tüketin. Kemik sağlığı bağırsakin, vitamin ve minerallerin istikrarlı bir şekilde hileınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti faik olan sebze ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvansal proteinlerin aşkın havaı sonucunda idrarla yanında kalsiyum atımını zaitrır. Kemik sağlığını gözlemek bağırsakin kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun yerine fasulye, mercimek, bezelye gibi protein bakımından gönç bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini zaitrın. Omega 3 bakımından gönç olan evetğlı balıklar, eklem hastalıklarına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos gibi balık türlerinin tüketimi, kemik sağlığını müspet yönde etkiler. Yeşil çay bağırsakin. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde müspet etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere malik evetğu bağırsakin, kemiklere dayak olabilir. Başkaca kireçlenmeden meydana gelen dertlara ve şnöbetkinliğe de sağlıklı hasılat. Kalça kireçlenmesini azaltmak bağırsakin yemeniz gerekenler; Yapılan boşlukştırmalara gereğince sonuç ve sebze bakımından gönç beslenmek, kalça kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin güçlü birlikteşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve zerrinmsak gibi sebzeler kalça kireçlenmesi riskini azaltır.